lauantai 3. huhtikuuta 2021

Daisyn pääsiäisyllätys

 1.4.2021 on ikimuistoinen päivä, sillä Daisy synnytti seitsemän trikkipentua. Tiistaina kävimme ultrassa varmistamassa että pennuilla on kaikki hyvin, sillä emä oli kovin levoton ja läähätteli ihan kuin synnytys olisi jo käynnissä. Keskiviikko meni keppuroidessa ja torstaita vasten yöllä ei nukuttu.

 Torstaiaamuna klo 6.30 alkoi supistelut, joiden ansiosta tuli vain vesipallo. Kymmenen jälkeen lähdimme päivystykseen, jossa kaikki oli valmiina leikkausta varten ja Daisy oli ehtinyt saada nukutusaineenkin, kun ensimmäinen pentu syntyi. Siinä sitten seurailtiin tilannetta ja puolen tunnin välein tupsahti pentu maailmaan. Kalkki ja oksitosiini tekivät tehtävänsä ja leikkausta ei onneksi tarvittu. Näin haastavissa olosuhteissa ei ole ennen synnytetykään: koronarajoitusten vuoksi olin Daisyn kanssa kahdestaan ja lääkäri sekä hoitaja kävivät välillä tsekkaamassa tilannetta. Siinä kökittiin päivystyksen röntgenin lattialla Daisy tipassa ja varalta oli talutinkin, jottei pääse kauemmas tippaletkun takia. 

Kaikki pennut olivat hyvin terhakoita heti synnyttyään ja syömään oli kaikilla kiire. Pentulaatikossa tuhisee nyt kolme narttua ja neljä urosta. Pennut punnittiin kotiin tultuamme ja olivat 177 - 235 g. 


Daisy ja vuorokauden ikäiset pennut


Melkein 2 vrk ikäinen pentunen sopii vielä kämmenelle


Daisy ennen synnytystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Q-pentue on jo viikon ikäinen

Sara yllätti meidät sunnuntaina 14.11. synnyttämällä jo vuorokaudella 58. Perjantaina olimme käyneet tiineysröntgenissä, jossa näkyi 6 pentu...