maanantai 13. toukokuuta 2019

Kevään kuulumisia

Sissel rymysi maaliskuun lopulla vasemman kyynärpään niin että se jouduttiin leikkaamaan toisen nivelnastan irrottua ja luiden mentyä pois paikaltaan. Luut kiinnitettiin rautapinnalla ja ruuvilla, jotka poistettiin viime perjantaina. Hyvin on jalka parantunut ja kunhan karvat kasvavat takaisin ei varmasti huomaa mitään eroa entiseen.

Kulunut viikonloppu olikin sitten mielenkiintoinen. Maisa astutettiin maaliskuun puolivälissä, lauantaiaamuna aikaisin kävi lämmöt alhaalla ja alkoi synnytyksen odotus. Iltasella sitten Maisan emäntä Satu soitti että supistukset alkoi ja kiiruusti lähdin synnytysavuksi. Ensin syntyi kuollut tyttöpentu klo 23.30. Tuon jälkeen tuli vaimeita supistuksia ja lopulta lähdimme päivystykseen tarkistamaan tilannetta. Koska yhden pennun syke oli hyvä mutta toisen vähän huonompi niin päädyimme leikkaukseen ilman että synnytystä yritetään edistää lääkityksellä. Onneksi näin, sillä leikkauksessa selvisi että yhden pennun istukka oli jotenkin hankalasti ja esti pennun etenemisen synnytyskanavaan. Loppujen lopuksi Maisalla ja Cosmolla on nyt kolme pientä poikaa. Kotiin päästyämme punnitsimme pennut ja pienin painoi 94 g ja kaksi muuta 100 ja 133 g. Ensimmäisen vuorokauden aikana painot alkoivat nousta ja nyt tilanne näyttää hyvältä. 

Eilen oli Iisalmessa Nord-näyttely ja olin ilmoittanut meiltä sinne Saran. Sara matkusti näyttelyyn sijoitusnarttumme Iineksen emännän Annen mukana. Tuliaisina Saralla olikin todella upeasti: NUO ERI 1 SA, PN 2, VARA-SERTI ja VARA-NORDSERTI. 

Kevään juoksut alkavat olla ohitse ja kävikin niin että Cindy on nyt astutettu. Sulhona meidän Roni. Vielä ei tiedä onko pentuja tulossa mutta astutus onnistui kyllä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentuelämää

Neea synnytti 8.6.2023 ja laatikossa tuhisee kolme soopelipentua: yksi narttu ja kaksi urosta. Painot ovat hyvin nousussa ja Neea on loistav...