maanantai 19. maaliskuuta 2018

Olipahan viikonloppu!

Nyt meillä on sitten pentuja, oikein kahdessa paikassa! Leidin synnytys käynnistyi lauantai-iltana ja samoihin aikoihin alkoi Aidakin vaikuttaa siltä että pian tapahtuu... Leidi synnytti puolen tunnin supistelujen jälkeen ensimmäisen pennun klo 23.20. Sitten ei tapahtunutkaan juuri mitään. Lähdimme eläinlääkäripäivystykseen ja kalkista sekä oksitosiinista huolimatta ei synnytys edennyt. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin leikata ja onneksi oltiin hyvissä ajoin liikkeellä; leikkauksella saatiin maailmaan neljä erittäin virkeää pentua. Koska Leidin ensimmäinen synnytys aikanaan meni hyvin tultiin siihen lopputulokseen että polttoheikkous johtuu iästä, sitä kun on jo 7 v ja 4 kk. Leidillä on nyt pentulaatikossa 3 urosta ja 2 narttua. Toinen nartuista ei painanut syntyessään kuin 88 g joten nyt seuraillaan alkaako paino kunnolla nousta. On kyllä terhakka ja itse hoitaa syömisen. Painot nousevat kaikilla pennuilla ja tyytyväistä porukkaa näyttää pentulaatikossa olevan. Leidillä on maitoa ollut alusta asti hyvin ja hoitaa pennut jälleen loistavasti. Käyttää kyllä tilaisuuden hyväkseen ja passauttaa henkilökunnalla ruoat ja juomat pentulaatikkoon tarjottuna. Ruoka vieläpä niin että lusikalla pitää syöttää.... alkuun kyllä passataan muutama päivä lomalla kun ollaan :)

Aidan synnytys meni onneksi sunnuntai-iltapäivään. Helpon ja reippaan synnytyksen tuloksena Aidan pentulaatikossa on trikkiuros ja kaksi blue merlen väristä urosta. Hyvän kokoisia pentuja ovat ja ruokailu sielläkin sujui heti alusta alkaen omatoimisesti. Ensimmäinen pentu ehti syntyä ennen kuin ehdin paikalle - hienosti oli pentu jo tissillä siinä vaiheessa punnittuna ja kuivattuna. Ensisynnyttäjäksi Aida hoiti homman esimerkillisesti, samoin hänen kotiväkensä, Essi ja Joonas, jotka nyt huolehtivat tästä pesueesta kotonaan.

Laitan kuvia jahka ehdimme ottaa muutakin kuin kännykkäräpsyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotoilua

Koronan levitessä on "vapaa-aikaa" tullut yllättäen lisää. Koiranäyttelyt on keväältä peruttu ja mennee myöhään kesään ennen kuin ...