keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Näyttelyitä ja muita koiratouhuja

Kesän näyttelyputki alkaa olla loppusuoralla: vielä Raahe ja Joensuu on ilmoitettuna. Heinäkuun alussa kävivät Roni ja Maisa Ylivieskassa, jossa Roni paras uros 4. ja Maisa junnunarttujen 3. Oulu KV:ssä 15.7. Roni oli belgialaistuomarin mielestä EH:n arvoinen, Maisa voitti junnunartut kera SA:n. Oulussa 16.7. Roni oli paras uros 3. ja sai kolmannen sertinsä, Maisa voitti jälleen junnunartut SA:n kera. Kemissä 23.7. oli mukana vain Roni, jolle ERI ja nuorten urosten 4. sija. Pojalla oli Kemissä joku virtapiikki päällä ja esiintyminen oli kenguruloikkaa...

Pari viikkoa sitten tuli Demille kohtutulehdus, joka hoidettiin leikkaamalla. Salakavalasti oli märkää alkanut kertyä kohtuun eikä vuotanut ulos. Oireena vain ruokahaluttomuus, joka on meidän koirilla täysin tuntematon käsite normielämässä. Pari päivää leikkauksen jälkeen syöminen oli houkuttelua mutta nyt on taas Demi entinen topakka itsensä, haava on parantunut todella hyvin ja tänään jatketaan agilityä.

Viime viikolla teimme neljän päivän asuntoautoreissun asuntomessuille Mikkeliin ja samalla reissulla tapasimme Daisyn ja Aapon Sulo-pojan. Upea nuori mies oli hänestäkin kasvanut. Reissussa meillä oli mukana Elik, Demi, Cindy, Dumbo ja Greta: kerrassaan loistavia matkakoiria kaikki. Gretan matkapahoinvointikin alkaa pikku hiljaa helpottaa kun matkustaa minun sylissä tai asuntoautossa pöydän alle laitetussa häkissä.

Lauantaina kävimme Vaalassa paimentamassa lampaita. Oikein mukavassa päivässä oli mukana 11 shelttiä. Teen päivästä kansion kuvasivustollemme kunhan tässä ehdin. Oli mielenkiintoista seurata koirien reaktioita, osa näki lampaita elämässään ensimmäistä kertaa ja muutama oli paimentanut jo aiemmin. Muutamalla toistolla näistä kaikista tulisi varmasti kelpoja paimenkoiria :)

Aidaa emme päässeet astuttamaan tähän juoksuun - progetestin tulos oli sitä luokkaa että oli aloittanut juoksun aikaisemmin kuin ehdittiin se havaita. Tämä juoksu tuli reilusti etuajassa joten seuraavia odotellaan sitten puolen vuoden päästä.

Eilen kävimme Julian kanssa tiineysultrassa. Siellä saimme ihastella viiden pentusen sydämen sykkeitä. Nyt toivomme että lopputiineys sujuu hyvin ja elokuun lopulla meillä olisi taas vipinää pentulaatikossa. Isänä näillä on hieno Kaavilla asuva shelttiuros Genitas Prince Of Whitehaven.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotoilua

Koronan levitessä on "vapaa-aikaa" tullut yllättäen lisää. Koiranäyttelyt on keväältä peruttu ja mennee myöhään kesään ennen kuin ...