lauantai 20. toukokuuta 2017

Kevätkiireitä

D-pentue eli Maisa ja Eppu täyttävät tänään vuoden. Kävimme tänään Pohjois-Suomen Shelttien järjestämässä mätsärissä, jossa Maisa sijoittui Sadun esittämänä pienten sinisten pentujen 2. sijalle ja Julia Juhan esittämänä pienten sinisten aikuisten 4. sijalle. Minä esitin Gretan, joka oli tänään toista kertaa elämässään näyttelyhihnassa ja ensimmäistä kertaa näki tuollaisen koiramäärän. Hienosti neiti tepasteli ja pöydällä seisoi kuin vanha tekijä. Nyt vain lisää harjoitusta jotta loppukin ujous häviää.

Tämän ja edellisen päivityksen välissä on ehtinyt tapahtua jos jonkinlaista. Tärkeimpänä varmaan niistä Ronin saama ensimmäinen serti viime viikonloppuna Varkaudessa. Kaksi viikkoa sitten syntyi Ronin ensimmäiset jälkeläiset Mansikkakujan kenneliin: yksi uros ja viisi narttua. Kolmen päivän päästä tuosta syntyi toinen pentue Kultalan kenneliin: yksi narttu ja kaksi urosta. Hienosti ovat pennut lähteneet kehittymään ja innolla odotamme heidän kasvamistaan.

Nella ja Sandra on nyt steriloitu. Nellalla oli kohtutulehdus, jonka yhteydessä löydettiin nivustyrä. Selvisi siis syy "kyljen" ajoittaiseen aristamiseen ja vuosi sitten takanisien lähelle ilmestyneeseen rasvamuhkuraan.

Kevään juoksuja tässä vielä odotellaan. Oireita on jo ilmassa ja tiiviisti seurataan kuka aloittaa ensimmäisenä.

Ronille serti 13.5.2017 Varkaudessa

Julia vähän reilut 5 v

Smartteams Doing Magic Moves (Maisa) 1 v. 20.5.2017

Julia-mamma Maisa-tyttären kanssa mätsärissä 20.5.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotoilua

Koronan levitessä on "vapaa-aikaa" tullut yllättäen lisää. Koiranäyttelyt on keväältä peruttu ja mennee myöhään kesään ennen kuin ...